Sessió de treball Cisco Meraki

El passat dia 18 de Gener vàrem realitzar una sessió de treball per analitzar les avantatges que ens ofereix la tecnologia Cisco Meraki alhora d’implantar una nova xarxa. La presentació va anar càrrec del nostre equip de Telco que veu en aquesta tecnologia un pas més en el mon complex de les telecomunicacions.

A finals del 2012, Cisco va adquirir Meraki, una startup especialitzada en solucions cloud per així ampliar el seu portfoli en WiFi, commutació, seguretat i administració de dispositius mòbils en el núvol. 

Que ens aporta aquesta tecnologia

Les avantatges de portar la gestió d’aquests equips al núvol son diverses, permentent entre altres coses millorar els ratis d’eficiencia i costs d’adminitració, a més a més la configuració és molt simple, en qüestió de minuts els equips ja estan funcionant.

Aquests equips ja estan preparats per la WIFI 6.0 suportant bandes de freqüència de 2.4 a 5 GHz a més a més de bluetooth, dual-band WIDS/WIPS,etc…

Referent a la seguretat en cap moment el tràfic d’usuari va cap al núvol, l’unic trafic que viatja es la informació de gestió i sempre xifrada (WEP*, WPA, WPA2-PSK, WPA2-Enterprise with 802.1X,…). Per altra banda compleix amb les normatives de seguretat HIPAA, PCIDSS i GDPR garantitzant en tot moment la confidencialitat de les dades.

Si parlem de disponibilitat el fet de tenir la gestió al nuvol ja garantitza d’entrada de disposar de més d’un centre de dades, en el cas de que la conexió al nuvol quedi interrompuda es continua garantint les funcions de xarxa. Cisco Meraki ofereix un acord de servei del 99,99%.

Les prestacions que aporta aquesta tecnologia les podem trobar en qualsevol àmbit, des de la gran empresa a la pyme, passant per entorns campus, administració, etc… alguns exemples del seu us els trobem en el control del tràfic en via pública, moviment de persones en espais públics, zones calentes en establiments, etc…

A SinzerAD et podem ajudar

SinzerAD aposta per aquesta tecnologia alhora d’oferir una solució que permeti reduïr costos operatius i crear xarxes de una forma simple i amb multitud de possibilitats. A més a més, amb els desenvolupaments de V-app, les solucions i els casos d’ús de Meraki s’amplien adaptant-se a les necessitats de cada client.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *